في
أكل كتير الناس بتاكله من غير غسيل وما يعرفوش ان ده ممكن يضر صحتهم ويسبب
لهم أمراض كتير. هنا هنقولكم الأكل اللي لازم يتغسل قبل الأكل وأهمية غسله
قشر الكانتلوب والبطيخ ممكن يكون عليه بكتيريا السالمونيللا والليستيريا اللي ممكن تتنقل لنا لو قطعناهم من غير ما غسيل. لازم ندعك قشر الكانتلوب ونشطفه كويس قبل ما نقطعه عشان نحمي نفسنا من الأمراض
أزايز المياه أو الكانز والبرطمانات بتعدي بأكتر من مرحلة شحن وتخزين وتتنقل من إيد لإيد لحد ما نشتريها، عشان كده الأحسن اننا نغسلها كويس قبل ما نستخدمها
1# الليمون والمانجا والأفوكادو
لازم نغسل أي حاجة ليها قشر حتى لو هنقشرها، لإن القشرة بتبقى مليانة بكتيريا وجراثيم ومبيدات حشرية بتتنقل لإيدينا وللسكينة لو القشرة ما اتغسلتش الأول2# الحبوب الكاملة
الحبوب زي الرز والفريك والكينوا حتى لو هتتغلي في مياه او مرقة عشان نسوّيها، لازم قبلها تكون مغسولة كويس عشان نشيل منها أي نشا زيادة أو شوائب أو جراثيم3# البطيخ والكانتلوب
إعلانات
قشر الكانتلوب والبطيخ ممكن يكون عليه بكتيريا السالمونيللا والليستيريا اللي ممكن تتنقل لنا لو قطعناهم من غير ما غسيل. لازم ندعك قشر الكانتلوب ونشطفه كويس قبل ما نقطعه عشان نحمي نفسنا من الأمراض
4# البقوليات المعلبة
البقوليات الجاهزة زي الفول والفاصوليا وغيرهم حلول كويسة لتوفير الوقت لكن لازم نصفيها من السائل اللي بتكون فيه لإنه مليان صوديوم، ونغسل البقوليات دي كويس بمياه باردة عشان نتخلص من الأملاح اللي فيها5# أم الخلول (المحار)
أم الخلول وبلح البحر لازم يتغسلوا كويس جدا عشان نتخلص من كل الرملة وأي بقايا تانية عليهم قبل الأكل6# الكانز وأزايز المياه وبرطمانات الأكل
إعلانات
أزايز المياه أو الكانز والبرطمانات بتعدي بأكتر من مرحلة شحن وتخزين وتتنقل من إيد لإيد لحد ما نشتريها، عشان كده الأحسن اننا نغسلها كويس قبل ما نستخدمها
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق